Vanaf 1 juli 2020 is Sandra Bello de nieuwe eigenaar en directeur van IMOZ. Als het aan Sandra ligt wordt de belevingsgerichte zorg het ‘nieuwe normaal’ voor zorgorganisaties. Samen met haar team wil zij het gedachtegoed van IMOZ verder gaan uitrollen en op de kaart zetten. Blended learning – een hybride vorm van opleiden – vormt één van de innovaties op korte termijn.

Wie is Sandra Bello?

Ik ben 47 jaar en woon samen met Marco en ons gezin in Brummen. Ik ben ruim 19 jaar actief geweest in het lijnmanagement en directievoering bij een corporate organisatie binnen de arbeidsbemiddeling. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld tot een no-nonsens adviseur en interim manager. Lef, humor en betrokkenheid kenmerken mijn persoonlijke benadering en werkwijze. Daarnaast hecht ik een grote waarde aan authenticiteit en oprechtheid als het om relaties gaat.

Hoe is IMOZ op jouw pad gekomen?

Sinds 2 jaar ben ik als zelfstandige actief als interim manager en geef ik bedrijfsorganisatie advies. In die hoedanigheid ben ik benaderd voor een opdracht binnen IMOZ om te kijken naar de bestaande structuren en de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Eigenlijk was de vraag ‘Hoe maken we IMOZ klaar voor de toekomst?’ Ik werd toen al gegrepen door de ongekende mogelijkheden van IMOZ.

Tijdens deze opdracht werd bekend dat de huidige directeur ging vertrekken en ook dat de eigenaar IMOZ wou verkopen. Die handschoen heb ik met beide handen opgepakt.

Wat trok jou zo aan in IMOZ?

Dat is eigenlijk niet in een paar woorden uit te leggen. Vanaf het moment dat ik de opdracht voor IMOZ ben gaan doen, is IMOZ eigenlijk onder mijn huid gekropen. Het liet me niet meer los. Ik had echt het gevoel dat hier hele mooie dingen gebeuren en dat die nog verder ontwikkeld zouden kunnen worden als daar een goede structuur en leiding op zit. Ik gedij goed in een omgeving waar nieuw elan is gewenst en ik was ervan overtuigd dat ik voor IMOZ echt van toegevoegde waarde zou kunnen zijn richting de toekomst.

Wat maakt IMOZ zo uniek?

Het gedachtegoed van IMOZ ; de belevingsgerichte zorg volgens het zingevingsmodel. De grondlegger daarvan is Cora van der Kooij en dat is echt HET gedachtegoed van IMOZ.

Ons vertrekpunt is de praktijk van de zorgprofessional. Het feit dat er vanuit een eigen perspectief naar de bewoners en cliënten wordt gekeken. IMOZ stelt tijdens haar opleidingen de aanwezige kracht van de zorgverlener centraal en wil haar deelnemers juist geen modellen of ‘truckjes’ aan leren, zoals dat veelal gebeurd vanuit de reguliere opleidingsgedachte. Dat is de basis; het zit altijd al in iemand en wij halen het er als het ware uit. Dat maakt het belevingsgericht en daarin zijn wij uniek.

Welke ontwikkelingen kunnen we op korte termijn binnen IMOZ verwachten?

Allereerst wil ik het huidige lesmateriaal verder ontwikkelen. We willen ook kwaliteitssystemen opzetten zodat we bepaalde opleidingen goed kunnen toetsen en accrediteren.

Daarnaast gaan we actief aan de slag met Blended Learning; een hybride opleidingsvorm waarbij we klassikale lessen combineren met digitale vormen. Dit past goed binnen de normen van het college zorgopleidingen ( CZO)

Voor onze interne organisatie vind ik het belangrijk om het vak van trainer een beetje mooier te maken. Ik heb geconstateerd dat zij heel erg druk zijn met vooral  randzaken. Ik wil het met onze servicedesk beter gaan organiseren zo dat onze trainers zich maximaal toe kunnen leggen op hun vak.

Wat gaat de markt merken het ‘nieuwe’ IMOZ?

Doel van IMOZ is dat nog veel meer mensen in de zorg gaan leren én handelen volgens de belevingsgerichte methode en het zingevingsmodel. Belevingsgerichte zorg wordt wat mij betreft het ‘nieuwe normaal’.

Op dit moment werken wij voor ruim 110 organisaties in heel Nederland. Door aan de naamsbekendheid van IMOZ en haar unieke opleidingsmodel te gaan werken hoop ik dat veel meer zorgorganisaties enthousiast worden over onze propositie en ook voor IMOZ gaan kiezen. Ik zal me primair gaan toeleggen op het aangaan van nieuwe verbindingen met bestaande en nieuwe opdrachtgevers en verbindingen tussen onze zelfstandige trainers en de interne servicedesk.

Waarom zou iedere zorgorganisatie voor IMOZ moeten kiezen?

Bij belevingsgerichte zorg staat de bewoner centraal met behoud van alle aspecten van zijn/haar levensstijl. Het is zorg die afgestemd wordt op beleving, behoeftes en wensen van de bewoner met als doel dat de bewoner zich gekend weet, gesteund voelt en het gevoel van eigenwaarde positief beïnvloed word.

“Iedere zorgorganisatie zou onze opleidingen cadeau moeten doen aan haar medewerkers en haar organisatie. Want het is echt een cadeau om belevingsgerichte zorg te verlenen!”

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz