Opleidingen en trainingen

imoz

Opleidingen en trainingen

Jij maakt dagelijks het verschil. Omdat jij trots bent op je vak en je vaardigheden,kennis en talenten graag inzet om de cliënt een goede dag te bezorgen. Tegelijkertijd neemt de complexiteit van zorg toe en wordt er veel gevraagd van je deskundigheid. Bij IMOZ leer je jezelf kennen als zorgprofessional en werk je aan je eigen vakmanschap. Je leert hoe je zorg kan afstemmen op de behoeftes van de cliënt en leert daardoor ook beter samenwerken met informele, -en indirecte zorg en je collega’s. Je krijgt inzichten aangereikt hoe je jouw vaardigheden daarop in kunt zetten.

Het welzijn van de cliënt staat centraal in alles wat we doen. Dit betekent dat alle aspecten van de opleiding of training, van het lesmateriaal tot de interactieve sessies, ontworpen zijn om een omgeving te creëren waarin de cliënt zich gehoord, begrepen en gerespecteerd voelt, en waarin zijn of haar welzijn altijd voorop staat. En jij maakt hierin het verschil.

IMOZ biedt je praktische methodes gedurende de opleiding of training die je blijvend in je eigen zorgpraktijk kan gebruiken.

Trainingen

Wij bieden een breed scala aan trainingen aan op verschillende thema’s, allemaal ontworpen om jouw kennis en vaardigheden te vergroten. Dit zorgt voor een relevantere en effectievere leerervaring, omdat de inhoud direct toepasbaar is op de dagelijkse praktijk.

Bij ons kunnen trainingen ook op maat worden ontwikkeld, waarbij we vooraf waarderend onderzoek doen om de exacte behoeften helder te krijgen. Hierdoor kunnen we ons richten op de specifieke behoeften, doelen en uitdagingen van de organisatie, het team en de medewerkers. Maatwerk biedt de mogelijkheid om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen en om meer interactie en betrokkenheid te creëren. Onze methodiek draagt bij aan een duurzame verankering in de dagelijkse situaties.

Wij creeren een inspirerend leerklimaat die opgezet is vanuit de praktijk. Onze expertise is toepasbaar op alle functies en niveaus.

Bekijk hier het aanbod op verschillende thema’s

Belevingsgericht werken

Deze modulaire training laat je kennismaken met belevingsgericht werken en neemt je mee in de belevingswereld van zowel de cliënten met dementie als die van jezelf én laat je ervaren hoe je belevingsgericht contact kunt maken.

Doelgroep: Deze training is geschikt voor alle zorgprofessionals

[meer weten over deze training]

Onbegrepen Gedrag

In deze meerdaagse module krijg je kennis en vaardigheden aangeboden die je helpen in het omgaan met cliënten met onbegrepen gedrag. Na deze training kan je vroegtijdig signaleren wat onbegrepen gedrag met jou en je collega’s doet. Je gaat op zoek naar de achtergrond en betekenissen van gedrag. Je vindt aanknopingspunten voor de omgang met de client met onbegrepen gedrag. We leren je ook goed voor jezelf te zorgen door middel van kennis en technieken over fysieke weerbaarheid. Doordat je breder leert kijken naar clientsituaties kan jij en je team complexe situaties eerder herkennen en gepaste invloed uitoefenen.

Doelgroep: Deze training is geschikt voor alle zorgprofessionals

[meer weten over deze training]

Zeggenschap in de Zorg

Met de spotlights op de toekomst zien we de complexiteit in de zorgsector toenemen, en daarmee de noodzaak om onszelf én ons vak onder de loep te nemen. Ben jij klaar voor de zorg van morgen? Welke vaardigheden passen daarbij en hoe wil jij die (verder) ontwikkelen? Wat heb jij nodig om die zorgkundige, of medewerker in de zorgsector, van de toekomst te zijn? Oftewel; ben jij futureproof?

Met deze toekomst in het vizier ontstaat er automatisch een nieuwe kijkrichting, namelijk: ‘Je bent erbij én je hebt invloed’.

Zeggenschap is het sleutelwoord om daadwerkelijk met elkaar een antwoord te gaan geven op wat de ‘zorg van morgen’ van ons, van iedereen in de organisatie, vraagt.

Doelgroep: Deze training is geschikt voor alle zorgprofessionals

[meer weten over deze training]

Niet aangeboren Hersenletsel (NAH)

In deze meerdaagse training leer je kijken naar de mens achter het ziektebeeld, welke behoefte deze client heeften welke impact het N.A.H. heeft op hoe de client zich presenteert. Om daarna aan te kunnen sluiten bij de client, rekening houden met zijn haar ziektebeeld. We starten bij de mens en daarna voegen we kennis, kunde van het ziektebeeld toe en krijg je vaardigheden aangereikt om toe te passen op de individuele client.

Doelgroep: Deze training is geschikt voor alle zorgprofessionals werkend met cliënten met N.A.H.

[meer weten over deze training]

Samenwerken met de informele Zorg

De uitdaging waar je als zorgmedewerker, samen met je team, voor staat is hoe een goede relatie op te bouwen met familie zodat er een fijne samenwerking tot stand komt. Een samenwerking waar iedereen zijn bijdrage aan levert . De meeste mantelzorgers vinden zorg niet alleen maar belastend. Ze vinden het van belang om van betekenis te zijn en te blijven voor hun naaste. Juist die positieve kant, zingeving, betekenis geven, is van belang en biedt de kans om op zoek te gaan naar mogelijkheden binnen de samenwerking. Komen tot een goede samenwerking met de informele zorg is een proces. Een proces van zoekend reageren, constant aftasten, rekening houden met beleving en gevoelens van familieleden, rekening houden met het (rouw)proces waar familie zich in bevindt, er rekening mee houdend dat dit (rouw)proces ook constant in beweging is. Dit proces kun je niet versnellen door eraan te trekken, het is wel gebaat bij gerichte en oprechte aandacht.

De training ‘ in gesprek met de informele zorg’ verrijkt de zorgmedewerker met vaardigheden en kennis op het gebied van samenwerken met de informele zorg. 

Doelgroep: Deze training is geschikt voor een ieder die een (in)directe zorgrelatie heeft met de client

[meer weten over deze training]

Jonge mensen met dementie

In deze meerdaagse training ( inclusief praktijkobservatie) ga je aan de slag met de thema’s die spelen rondom de jonge client met dementie zoals bijvoorbeeld het aansluiten bij de belevingswereld van jonge mensen met dementie. Omgaan met seksualiteit en intimiteit, omgaan met de eigen spanningsvelden, moeilijk hanteerbaar gedrag en ( fysieke) weerbaarheid. Je leert gebruik maken van methodische hulpmiddelen ( observatie, intake, cliëntbespreking). Begeleiden van en samenwerken met de familie en het netwerk. Je onderzoekt je eigen communicatie vaardigheden en benaderingswijzen.

Doelgroep: Deze training is geschikt voor alle zorgprofessionalsdie werken met jonge mensen met dementie

[meer weten over deze training]

IMOZ opleiding en training
Privacyoverzicht

Deze website maakt gebruik van cookies zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen van u wanneer u terugkeert naar onze website en helpt ons team te begrijpen welke delen van de website u het meest interessant en nuttig vindt.