Bio

“Omdat ik nu nog steeds veel in zorgcentra kom voor mensen met dementie, neem ik veel ervaringen mee in mijn trainingen. Hierdoor kan ik naadloos aansluiten bij de praktijksituaties van de deelnemers.”


Mensen met dementie hebben mijn hart gestolen; door de dementie kunnen zij zich vaak niet meer anders voordoen dan wie ze zijn. Zij veranderen in een steeds puurder mens, zonder masker, zonder iets om zich achter te verschuilen. 

Mensen met dementie kunnen zich niet meer aanpassen aan de wereld om hen heen. Daarom is het belangrijk dat wij ons aanpassen door te houden met de mens die schuilgaat achter de dementie! Dit lukt alleen als we die mens echt leren kennen!

 

Trainen vanuit praktijkervaringen:

Ik heb in de afgelopen 20 jaar gewerkt met mensen met dementie in de thuissituatie, op dagbestedingen en in verschillende open en gesloten zorgcentra en psychiatrie.

In o.a. de functies verzorgende IG, maatschappelijk werker, casemanager dementie en consulent probleemgedrag.

 

Omdat ik nu nog steeds veel in zorgcentra kom voor mensen met dementie, neem ik veel ervaringen mee in mijn trainingen. Hierdoor kan ik naadloos aansluiten bij de praktijksituaties van de deelnemers.

 

Om het taboe rondom dementie te doorbreken richt ik me ook op andere groepen belangstellenden. Ik doe dit het liefst in de vorm van theater. Theater heeft wat luchtigs, maar tegelijkertijd ook wat dramatisch. Dit zorgt ervoor dat we kunnen spelen met emoties en ernst.

 

Vanuit mijn eigen bedrijf TOP voor Dementie werk ik voor organisaties en particulieren die beter willen leren omgaan met mensen met dementie.

 

Naast mijn werk ben ik moeder van de 2 allermooiste meisjes en samen met hen en mijn partner Daniël wonen wij in Nunspeet op de mooie Veluwe. In mijn vrije tijd geniet ik vaak van de natuur in eigen tuin, in de Veluwse bossen, of in de bergen van Oostenrijk.