Bio

‘De zorgsector is uitermate boeiend. Iedereen is anders, uniek en heeft eigen behoeften en een rugzak vol levenservaringen.’

Mijn naam is Hiltje de Boer. In 2008 ben ik begonnen met mijn eigen Trainingsbureau, daarvoor was ik werkzaam in de zorg. Sinds 2017 ben ik als freelance trainer werkzaam bij IMOZ. De trainingen die ik geef bij IMOZ zijn de EVV-opleiding, de GVP-opleiding, de GVS-opleidingen en de basistrainingen voor Belevingsgerichte zorg.

De zorgsector is uitermate boeiend. Iedereen is anders, uniek en heeft eigen behoeften en een rugzak vol levenservaringen. Goede zorg is dan ook gebaseerd op de wensen van de cliënt. Inzicht in de achtergronden van de cliënt, maar ook vaardigheden om daar goed op in te kunnen spelen, zijn daarbij essentieel.

Dat vraagt veel van de zorgprofessional. Niet denken in problemen, maar in mogelijkheden. Onderzoeken welke mogelijkheden er zijn, deze in de praktijk uitproberen en dan kiezen op basis van resultaten. Het betekent ook oude gedachten en gewoontes durven los te laten en nieuwe dingen uit te proberen. Natuurlijk altijd met de cliënt centraal. Deze aanpak maakt de zorgprofessional creatiever. Ze staan beter stil bij de denk- en gevoelswereld van de cliënt.

Deze basisgedachte staat centraal in mijn trainingen. Ik wil graag dat de zorgprofessionals plezier in hun werk hebben en dagelijks werken aan verbetering van de zorg voor hun cliënten, zodat hun zorg ook daadwerkelijk een meerwaarde heeft.

Ik laat deelnemers ontdekken hoe ze handelen, wat goed is en wat anders kan. Met mijn enthousiasme prikkel ik mensen, zet ik ze aan het denken en laat ik ze op een andere manier naar hun dagelijkse routine kijken. Ik werk daarbij vanuit de praktijk, op basis van praktijkvoorbeelden die dicht bij de deelnemers staan, zodat uiteindelijk ook de rugzak van de deelnemers gevuld raakt met meer inzicht en meer vaardigheden.

Het fijne van werken met procesonderwijs is dat ik volop geniet van de ontwikkelingen en groei die de deelnemers meemaken. Met hun nieuwe kennis en vaardigheden kan ik verdieping creëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *