Bio

“Omdat contact hebben met anderen een basis levensbehoefte is.”

 

Mijn naam is Karin Willemsen. Mijn oneindige interesse voor de beleving van mensen begon al op zeer jonge leeftijd. Als kind van ouders met een kruidenierszaak luisterde ik stil maar onvermoeibaar en alert naar de verhalen van de dorpsgenoten. Daarbij ontwikkelde ik mijn intuïtie door een dagelijkse omgang met pony’s en paarden. Onbewust legde ik de basis voor mijn latere carrière. Mensen ‘zien’ werd de rode draad in alles wat ik deed.

 

Tijdens een opleiding tot fysiotherapeut schreef ik de scriptie ‘De mens met MS en de fysiotherapeut: een ontmoeting’ Ik reisde Nederland door om mensen met MS te spreken over hun wensen en de ervaring met fysiotherapeuten. Mijn geschreven pleidooi werd als de nieuwe visie gezien. De belevingsgerichte zorg was in opkomst. Voor mij had er nooit een andere visie bestaan.

 

Het was als fysiotherapeut dat ik voor het eerst mensen met dementie ontmoette. Moeiteloos schakelde ik over naar een non-verbaal en intuïtief contact. Ik genoot van hun eerlijke en pure zijn.

 

Geboeid door de brede context verliet ik het vak. Ik ben werkzaam geweest in de 1e,2e en 3e lijn van de zorg in diverse functies (behandelaar, kwaliteitsdeskundige, projectleider, coach, drijfverenspecialist en manager behandeling en begeleiding). In de laatste genoemde functie hebben vele vakgroepen me 15 jaar gevoed met hun kennis, visie en vaardigheden.

 

In 2010 leed ik zelf aan een fors geheugenverlies die leek op een dementie.  Ik werd ervaringsdeskundige. Wonder boven wonder bleek de oorzaak oplosbaar. Het bracht me nog dichterbij mensen met dementie. Ik schreef er het boek ‘Ontwarren’ over (www.ontwarren.nu)

 

Nu heb ik mijn eigen trainings- en adviesbureau Kracht in zorg (www.krachtinzorg.nu) voor de ouderen en gehandicaptenzorg. Hier verenigen zich alle genoemde functies en ervaringen. Ik zie zorgteams, behandelaren, ondersteunende functies, managers en bestuurders in mijn lezingen, trainingen en adviestrajecten.

(Geriatrische Revalidatie Zorg, Multidisciplinaire behandeling in de wijk, trainingen in contact, coaching van teams, lezingen over dementie). Innovatie van de zorg zit m.i. in het verbinden van deze groepen: samen de zorg verder brengen.

 

Imoz is een van mijn vaste opdrachtgevers waar ik met veel plezier de GVP, GVGP en kopmodules GP verzorg met collega trainers. Ik ben ruimdenkend en houd van het stellen en beantwoorden van prikkelende vragen. Ik ken geen opleiding waarin mensen zo veranderen en meer zichzelf worden. Het geeft me voldoening, om via deze gepassioneerde zorgkundigen mijn bijdrage te kunnen leveren aan het zien en begrijpen van de meest kwetsbaren in onze samenleving.

Event

ID Event Name Duration Start Date
start Kopmodule GerontoPsychiatrie online0 days
Start GVGP opleiding in regio Brabant0 days