Bio

“streef onbekommerd naar het ideale”

is sinds lang een lijfspreuk. Omdat ik de ernst goed ken, zet ik de humor volop in om het ook inderdaad onbekommerd te laten zijn. Mijn ervaring als contactclown kan ik daarin goed gebruiken.

Mijn missie is gericht op ontwikkeling:
– van mensen,
– van zorg aan kwetsbaren.
Liefst op inspirerende wijze, zowel binnen als buiten mijn werkzaamheden.
Dat leidde tot bijvoorbeeld de Bronnen van Inspiratie ( samen met een paar andere enthousiaste collega’s Ja zeggen, op de vraag die we in de wandelgangen oppikten, hoe klein ook en het dan gewoon doen! ), tot de Complimentenservice- Pluim op je Hoed en in vrije tijd tot het oprichten van een Blijbrigade.

Ik ga uit van de kracht van de mens waarvoor ik werk.

  • Dat deed ik in mijn werk als ( consultatief )psychiatrisch verpleegkundige, consulente belevingsgerichte zorg. Wie is deze persoon, wat maakt hem uniek, welke kwaliteiten heeft iemand, welke behoefte. En waar heeft iemand ondersteuning bij nodig bijvoorbeeld vanwege het ziektebeeld.
  • Dat doe ik in trainingen bij de individuele deelnemer.
   Waar kan ik op aansluiten, wat beweegt deze persoon, en hoe kan ik ondersteunen, uitnodigen, uitdagen om kwaliteiten werkelijk in je werk in te zetten. Welke kennis heeft iemand nodig.
  • Dat doe ik in teams.
   Waar gaat het goed, wat kan beter, hoe kunnen ieders kwaliteiten beter worden ingezet, kan men elkaar versterken.
   Mijn ervaring als afdelingscoördinator en vaardigheden uit Motiverende Gespreksvoering en Oplossingsgericht coachen kan ik daarbij goed gebruiken.

In diverse functies heb ik projecten geleid, bijvoorbeeld om een nieuwe woonafdeling voor gerontopsychiatrische zorg op te zetten en verbetertrajecten te leiden ( omgevingszorg, verlichting )

Kwaliteiten die ik inzet zijn:
– benieuwd, onderzoekend zijn
– oordelen uitstellen
– mogelijkheden zien van verbinding en ontwikkeling

Mijn expertise ligt op de volgende gebieden:
– belevingsgerichte zorg voor mensen met dementie, in de gerontopsychiatrie en in de somatiek
– kennis van ziektebeelden
– coachende vaardigheden
– communicatie, samenwerking en ontwikkeling van teams
– vormgeven van online trainingen

 

Loes is sinds 2016 verbonden aan IMOZ. Zij verzorgt voor IMOZ o.a. de volgende trainingen en opleidingen: GVP, GVS, GVGP, Kopmodule GP en maatwerktrainingen.

Wat spreekt jou aan in het werken vanuit de methodiek van IMOZ? Wat maakt dat dit bij je past?

Wat mij aanspreekt is het opdelven van wat medewerkers zelf aan ervaringen hebben, daar bewustzijn op krijgen. Hen versterken in hun groei en ontwikkeling. Het delen van de momenten van echt contact en op zoek gaan naar wat je daarin doet dat dit echte contact mogelijk maakt. De rode draad in mijn leven en werk bestaat uit : ontwikkeling, reflectie op wat werkt en hoe dat komt en dat versterken. Of hoe het komt dat het niet werkt en het dan laten. Zowel in mijn werk als (consultatief) psychiatrisch verpleegkundige als later als leidinggevende en nu als trainer/coach is dat mijn insteek. Daar heb ik ook mijn eigen gevolgde trainingen op uitgezocht.