Bio

Petra is sinds 2006 verbonden aan IMOZ. Als senior adviseur is zij betrokken bij de ontwikkeling van ons gedachtegoed en adviseert zij in maatwerk trainingen. 

 

‘Wanneer er contact is, ontstaat er verbinding en vanuit verbinding ontstaan de mooiste dingen.’

Mijn naam is Petra Reinstra. Zeventien lentes jong ging ik werken met mensen met dementie en leerde daardoor op een diepgaand niveau contact te maken. Mensen met dementie kunnen, om contact te maken, minder of geen aanspraak doen op hun cognitieve vermogens. Wat wel in tact blijft is het gevoelsmatig contact maken. Ik werd op mezelf teruggeworpen, moest mijn eigen manier van communiceren onderzoeken, alle zintuigen op scherp zetten en mijn vaardigheden uitbreiden. De mensen met dementie gaven me feilloos terug wanneer ik goed zat of juist niet… Al doende leerde ik en werd ik een expert in contact maken. Het is de grondslag geweest voor mijn verdere loopbaan, een bron waar ik eindeloos uit kan putten. Wanneer er contact is ontstaat er verbinding en vanuit verbinding ontstaan de mooiste dingen.

 

Toen ik als leidinggevende een kleinschalige woonvorm aan het opzetten was kwam IMOZ trainingen verzorgen. Het IMOZ zorgconcept voelde als ’thuiskomen’. Ik ben aangehaakt en mag al tientallen jaren organisaties, teams en studenten begeleiden naar belevingsgerichte zorg. Trots om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan de kwaliteit van leven van de client én aan de vakbekwaamheid van zorgprofessionals.

 

Naast mijn werk voor IMOZ heb ik een eigen bedrijf genaamd ‘LPCoaching’ . Ik ben beschikbaar als coach (gespecialiseerd in levensgebeurtenissen, rouw en trauma) en teamcoach (teamontwikkeling en procesbegeleiding). Ik nodig je uit een kijkje te nemen op mijn website www.lpcoaching.nl.

 

Relevante opleidingen die ik gevolgd heb zijn: MBO Verpleegkunde/ HBO Psycho-sociaal therapeut/ Professioneel trainer/ Rouw en verlieskunde/ Post master Interventiekunde/ Strategisch coachen (erkende coachopleiding)/ Integrale Traumacoaching.

Werkervaring: Verzorgende/Verpleegkundige/Leidinggevende/Staffunctionaris/Organisatieadviseur/Trainer/Coach.

 

Wat spreekt jou aan in het werken vanuit de methodiek van IMOZ? Wat maakt dat dit bij je past?

Dat het gedachtengoed naadloos aansluit op de belevingswereld van de medewerker, taal geeft aan verzorgenden en daardoor een krachtig instrument is. Het op een diepere laag sturen (behoeftegestuurd) past bij wie ik ben, het is een manier van denken/leefwijze geworden.