Bio

“Wanneer wij door goed te kijken en juist contact maken weten wat iemand nodig heeft en dit accepteren en faciliteren, heeft iemand veel minder last van zijn ziekte.”

Ik ben heel creatief waardoor ik eerst verschillende creatieve opleidingen heb gedaan, waaronder de kunstacademie, richting interieur architectuur. Via vakantiewerk tussen twee lange backpack reizen in kwam ik in de zorg terecht, en wist ik eindelijk wat ik wilde. Het echt contact maken met de bewoners van het verpleeghuis voelde voor mij als het avontuur waar ik in mijn reizen naar zocht. Vooral mensen met dementie lieten mij vaak binnen in hun belevingswereld die heel anders was als die van mij en ontzettend interessant. In mijn opleiding tot interieur architect had ik geleerd om naar de mens en zijn behoeften te kijken en een ruimte hierop aan te passen. Deze kennis kwam goed van pas maar ik wilde meer weten. Daarom deed ik o.a. ook de minor Psychogeriatrie en een opleiding sensorische informatieverwerking.  Ik ben naast mijn baan als verzorgende eigenlijk altijd blijven studeren en mag mezelf nu ‘deskundig op het gebied van prikkelverwerking en omgevingszorg’ noemen.

Wanneer wij door goed te kijken en juist contact maken weten wat iemand nodig heeft en dit accepteren en faciliteren, heeft iemand veel minder last van zijn ziekte.

Deze inzichten deel ik graag, onder andere als trainer, als consulent bij het CCE en als co-auteur van lesboeken over dementie.