Bio

“Stilstaan in beweging”

Mijn naam is Tanja Dulmers. Het onderweg zijn ervaar ik altijd als een vorm van thuiskomen. Niet alleen het letterlijk afstand nemen relativeert, maar ook het stilstaan in de beweging geeft me rijkdom.

Dat is de reden waarom mijn werkleven is opgebouwd uit ontdekken, me verbinden, geven, ontvangen en weer loslaten. Ik heb dan ook op veel plekken gewerkt, in binnen- en buitenland. Van groepswerk tot coördinator en van kunstzinnig therapeut tot docent/trainer. Altijd zocht ik de combinatie van praktijk en theorie, door zowel op de werkvloer te staan als les te geven. Mijn jarenlange ervaring op onze zorgboerderij is daarin mede bepalend geweest.

Sinds een aantal jaar werk ik 2 dagen per week als kunstzinnig begeleider met mensen met dementie, waar beweging, voeding en kunst centraal staan. Daarnaast geef ik trainingen belevingsgerichte zorg bij IMOZ. Ook hier ervaar ik hoeveel voldoening het me geeft om studenten/deelnemers te inspireren met de IMOZ-gedachte vanuit mijn dagelijkse verbinding met de mens met dementie.  Het één bevrucht het ander en in die wisselwerking voel ik mij het meest thuis.