Maatwerk

imoz

Maatwerk

In de voortdurende evoluerende zorgsector is het cruciaal dat leer-en ontwikkelprogramma’s nauw aansluiten bij zowel de visie, cultuur, structuur en methodieken van de zorgorganisatie als ook bij de praktijksituaties van de medewerkers.

Voor het ontwikkelen van maatwerkprogramma’s en trainingen beginnen we met een waarderend onderzoek naar kennis, vaardigheden en inzichten. Samen met de betrokkenen identificeren we de specifieke leer- en ontwikkelingsbehoeften en passen die toe op de dagelijkse praktijk. Met onze expertise op het gebied van zorginhoud zorgen we ervoor dat maatwerk altijd vanuit de juiste benadering wordt ontwikkeld.

Teamontwikkeling

Medewerkers en teams staan voor grote uitdagingen in de dagelijkse zorg voor hun cliënten. Samenwerken binnen teams, met familie en alle andere betrokkenen vraagt om contact en oog voor elkaars denken en doen. In onze visie is het cruciaal om verbinding te maken met de grondhouding van elkaar. Onze trainingen zijn gericht op de specifieke behoeften en actuele thema’s die spelen, waarbij de coach van IMOZ aansluit op deze behoeften vanuit de praktijk.

We moedigen het voeren van open gesprekken aan en stimuleren het vertrouwen op je eigen identiteit. Onze aanpak bevordert eerlijke samenwerkingen waarin je jezelf durft uit te spreken, anderen durft aan te spreken en lastige onderwerpen weet te bespreken. Door middel van reflectie vanuit een waarderend perspectief, leer je bewust te worden van je eigen gedrag en handelen.

Werkplekleren en Coaching on the job

Dit zijn beide krachtige methoden om leren te bevorderen en vaardigheden te ontwikkelen.

  • Werkplekleren biedt de unieke kansom theoretische kennis meteen in de praktijk te brengen. Hierdoor leren deelnemers door te ervaren, en verwerven ze inzicht in echte werksituaties. Dit verdiept niet alleen begrip, maar stelt ook in staat om snel te reageren op veranderende omstandigheden en problemen op te lossen in een realistische omgeving.
  • Coaching on the job gaat nog een stap verder door individuele begeleiding te bieden tijdens het werkproces. Met directe feedback en aanmoediging van een ervaren coach kunnen werknemers hun belevingsgerichte vaardigheden verder ontwikkelen, zelfvertrouwen opbouwen en professionele groei doormaken. Dit leidt tot effectief leren met de nadruk op praktische toepassing en persoonlijke groei.

(Persoonlijk)Leiderschap

Dit programma kenmerkt zich door thema’s als menselijk leiderschap, reflectie én vallen en opstaan. Wil je het anders organiseren dan vraagt het van jou, én van je organisatie, om voortdurend de dialoog te durven voeren over anders kijken, anders denken en anders doen. Onze aanpak stimuleert de ontwikkeling van een vernieuwde blijvende basishouding in de organisatiecultuur, of het nu gaat om leiderschapsontwikkeling, het versterken van de communicatie of eigenaarschap. Wij werken met wat er ontstaat vanuit de vraag van de organisatie of vanuit het team.