Onbegrepen gedrag van een cliënt heeft impact op jou en je collega’s. In de praktijk stuit je vaak op moeilijk hanteerbaar gedrag waarin toegepaste kennis en vaardigheden niet het verwachte resultaat laten zien. Gedrag blijft onbegrepen met als gevolg frustratie en onvermogen bij alle betrokken partijen. Dit heeft IMOZ in samenwerking met Facet Trainingen bewogen tot ontwikkeling van de module ‘Onbegrepen Gedrag’.
In deze 4-daagse module krijg je kennis en vaardigheden aangeboden die je helpen in het omgaan met cliënten met onbegrepen gedrag. In deze training is de cliënt in jouw werksituatie het vertrekpunt. Je leert kijken naar de behoefte, invloed en betekenis van gedrag van de betrokkenen.
Je leert breder te kijken naar cliëntsituaties. Het delen van ervaringen staat hierbij centraal. Met als uiteindelijk doel dat jij en je team complexe situaties eerder herkennen en gepaste invloed kunnen uitoefenen.
Informatie over de onderwerpen is terug te vinden in de brochure.
Resultaat
• Je bent in staat om naar de achtergrond en betekenis van gedrag te zoeken
• Je kunt aanknopingspunten vinden voor de omgang met cliënten met onbegrepen gedrag
• Je leert contact maken met de cliënt
• Je begrijpt wat de invloed is van het onbegrepen gedrag van je cliënt op jou en je collega’s
• Je leert breder te kijken naar cliëntsituaties
• Je bent in staat om onbegrepen gedrag vroegtijdig te signaleren en daar waar mogelijk te beïnvloeden
• We leren je goed voor jezelf te zorgen door middel van kennis over fysieke weerbaarheid
Leren vanuit je eigen zorgpraktijk
Je gaat werken met een signaleringsplan en leert door middel van eigen cliënt casuïstiek informatie te verzamelen rondom het gedrags-ziektebeeld.
Je start deze training met een zelfstandige voorbereiding van 1 ½ uur door middel van het volgen van twee E-learning elementen over gedragsbeelden.
Certificaat
Na het afronden van deze module ontvang je het IMOZ-certificaat ‘Onbegrepen Gedrag’
Incompany: Neem gerust contact met ons op voor een Incompany offerte of voor meer informatie via info@imoz.nl / 055-5761615.
IMOZ certificaat
* prijzen geldig voor opleidingen en trainingen die starten tot en met 31 december 2024.
Brochure
modules