De 4-daagse Kopmodule Gerontopsychiatrie is geschikt voor de zorgprofessional met een diploma GVP of GVS die meer wil bereiken in de complexe praktijk.
Bij de Kopmodule Gerontopsychiatrie krijg je de kennis en vaardigheden aangereikt om te zorgen voor mensen die vanwege hun gerontopsychiatrische ziekte ondersteuning nodig hebben bij het dagelijks leven.
De zorg wordt steeds complexer. Zo krijg je als afgestudeerde GVP of GVS te maken met mensen die al langer een gerontopsychiatrisch ziektebeeld hebben en wellicht vaker behandeld zijn in een specialistische omgeving.
We zien bij mensen met een somatische of psychogeriatrische ziekte dat psychische kwetsbaarheid op de voorgrond kan komen te staan. Zij wonen vaker in een gemengde groep cliënten. De begeleiding van deze cliënten en deze samengestelde groepen is soms complex en brengt de nodige dilemma’s met zich mee. Dat is de basis van de vierdaagse Kopmodule Gerontopsychiatrie waarin de praktijk centraal staat.
Resultaat
• Je leert contact maken/ benadering van de gerontopsychiatrische cliënt
• Verdieping in ziektebeelden en coping
• Je leert hoe de ervaringsgebieden beïnvloed kunnen worden door de psychiatrische ziekte
• Je kunt makkelijker en beter samenwerken met de familie van een cliënt
• Je leert elkaar als collega’s te inspireren, open feedback geven en ontvangen en het geleerde toepassen met behulp van IMOZ-instrumenten.
Leren vanuit je eigen zorgpraktijk
IMOZ leidt niet alleen op vanuit competenties maar zoekt juist verbinding met jouw eigen zorgpraktijk. De kracht van onze opleidingen zit in de samenhang tussen theorie, praktijk (de context) en persoonlijke ontwikkeling van de medewerker.
Het gebruik van de methodische instrumenten die IMOZ ontwikkeld heeft, geven je houvast en structuur gedurende de gehele opleiding of training en blijvend in je eigen zorgpraktijk.
Certificaat
Na het afronden van deze Kopmodule ontvang je het IMOZ-certificaat ‘Kopmodule Gerontopsychiatrie’
€890, – per deelnemer
€820,- per deelnemer
10- en maximaal 12 deelnemers
IMOZ certificaat
Agenda 2023 Kopmodule Gerontopsychiatrie
 Stardatum  Locatie  Link
 11 April 2023  Oss  Inschrijven

 

Brochure
modules