Als zorgprofessional is omgang met cliënten met dementie in verschillende situaties één van de belangrijkste dingen in jouw werk. Dat kan in de huiskamer zijn, tijdens de verzorging of gewoon in alle dagelijkse dingen. Hierbij maak je elke keer weer contact en probeer je je kennis en ervaring daarop aan te laten sluiten. Dat is niet altijd even eenvoudig. Hoe ga je om met een cliënt die onrustig is of met een cliënt die bijvoorbeeld meer aandacht van je nodig heeft dan je kunt geven. Hoe reageer je op onverwachte situaties waarbij je contact blijft houden en het welzijn en welbevinden van de cliënt als vertrekpunt blijft zien?
Om je te helpen omgaan met de veranderende belevingswereld van de cliënt heeft IMOZ de training Dementie en Belevingsgericht contact maken ontwikkeld. In deze 2-daagse training leer je meer over de werking van het haperende brein, kun je dementiële beelden herkennen en leer je belevingsgericht contact te maken en communiceren met cliënten met dementie.
Resultaat
• Je leert meer over de werking van het brein bij dementie
• Je wordt bewust van wat nodig is in de communicatie en kan die vaardigheden inzetten
• Je leert werken met omgevingsprikkels bij dementie
• Je leert over benaderingswijze en contact maken met cliënten met dementie
Leren vanuit je eigen zorgpraktijk
In onze opleidingen en trainingen werken we met cliënten en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van de deelnemer omdat wij weten dat dit veel meer inspireert dan een bedachte cliënt uit een bedachte situatie. Jouw ervaringen en die van je medestudenten zijn het vertrekpunt en leveren nieuwe inzichten om samen te leren.
Het gebruik van de methodische instrumenten die IMOZ ontwikkeld heeft, geven je houvast en structuur gedurende de training en blijvend in je eigen zorgpraktijk.
Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het IMOZ- certificaat ‘Dementie en Belevingsgericht contact maken’.
Duur: 2-daagse training, Deze training wordt Incompany gegeven
Incompany: Neem gerust contact met ons op voor een Incompany offerte of voor meer informatie via info@imoz.nl / 055-5761615.
Aantal deelnemers: minimaal 10- en maximaal 12 deelnemers
Vooropleiding: geschikt voor alle medewerkers met een (in)directe zorgrelatie met de cliënt met dementie.
Diploma: IMOZ certificaat
Brochure
trainingen