gespecialiseerd verzorgende gerontopsychiatrie

Door de beweging in de zorg is er ook altijd beweging in de zorgopleidingen. Vanwege het verschuiven van verantwoordelijkheden, taken en verdiepingen in het vak van de Verzorgende heeft IMOZ opleiding en training ervaren dat de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie ( GVP) afgelopen maanden meer gevraagd werd dan de opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende ( EVV).

Dit alles zette trainer Hiltje de Boer aan meer de verbinding te maken tussen de EVV-er en de GVP-er door het herschrijven van de opleiding EVV. “In de zorg werken we met veel verschillende zorgmedewerkers en dat zie je ook terug in de opleiding die ze kiezen. De EVV-er en de GVP- er kunnen juist prachtig samenwerken met ieder hun eigen kwaliteiten en inzet in de zorg en het team”.

De EVV opleiding had een nieuwe erkenning nodig vanuit het College Zorgopleiding ( CZO) waarin de nieuwe eindtermen verwerkt werden. “Dit bleef mij maar bezig houden en na een kleine aanmoediging van een collega heb ik het besluit genomen om IMOZ voor te stellen de opleiding te herschrijven”

Het herontdekken van nieuw lesmateriaal, het herschrijven van opdrachten, de opleidingsgids en de docentenhandleiding was voor mij een prachtige reis in ontwikkelingsland. Omdat IMOZ momenteel ook bezig is met het ontwikkelen van een nieuw leerportaal kon ik ook aan de slag met blended leren. Twee nieuwe ontwikkelingen komen zo mooi samen.

De EVV opleiding van IMOZ is opgebouwd vanuit de belevingsgerichte zorg. Als een rode draad door de gehele opleiding komt belevingsgerichte zorg terug en hoe de EVV-er hieraan meewerkt. Hierdoor groeit de EVV-er echt in de nieuwe functie. Door deze opleiding krijgt de verzorgende een andere kijk op de zorg en op zichzelf. Ze worden zich bewuster van de zorg die men geeft en hoe deze omgezet kan worden in kwaliteit van leven voor de client. Samen met collega`s ( multidisciplinair) zorgt de EVV-er voor de juiste afstemming en voor de juiste communicatie in het contact maken met iedereen. De EVV-er is het middelpunt, diegene die de zaken rondom de client behartigd, vast legt, coördineert en organiseert. De EVV opleiding staat steeds in verbinding met de praktijk waardoor je ervaringsgericht kunt leren. Even zo belangrijk is het dat de Verzorgende door de EVV opleiding plezier heeft en houdt in de zorg.

Ik ben trots op dit resultaat en nog trotser ben ik erop dat CZO de erkenning officieel heeft afgegeven. Ik hoop weer veel nieuwe EVV-ers op te mogen leiden komende jaar.

De EVV gaat van start in november 2021 en plaatsen zijn nu te reserveren op www.imoz.nl

0

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *