Deelnemers van de opleidingen noemen mij Positief, nieuwsgierig en betrokken, maar ook lief en meelevend. Woorden waar ik heel blij van word en hoe ik ook wil zijn! En wat mooi aansluit bij het 'belevingsgericht werken': nieuwsgierig zijn naar wat de ander te bieden heeft en dit op een positieve manier willen versterken.

Dit zit al van jongs af aan in mij. Als 16-jarige had ik mijn eigen turngroepen als gediplomeerd vereniging Leidster Gymnastiek. Mijn doel was nooit om de besten te trainen en de grootste prijzen in de wacht te slepen, maar ik haalde juist veel voldoening uit iedereen die een stapje vooruit kon zetten! De achterblijvertjes, de misfits, de kinderen die wel wat positiviteit konden gebruiken.

Ik kwam via een omweg terecht in de ouderenzorg en voelde daar een enorme passie voor mensen met dementie. Ik werkte eerst als verzorgende IG in de thuiszorg, later in het verpleeghuis en uiteindelijk werd ik gediplomeerd maatschappelijk werker en casemanager dementie. Toen ik aan het bed werkte, wilde ik vorm kunnen geven aan het belevingsgericht werken. Ik wilde erachter komen wat belangrijk was voor de zorgvrager/ bewoner en hen hierin ondersteunen. Ze helpen met die dingen die het leven de moeite waard maken. Dit was toen nog onbewust en stuitte soms op weerstand van collega's; 'Koffie drinken met bewoners doe je maar in je eigen tijd'.

Als casemanager dementie en later als zelfstandig dementietrainer en -adviseur kon ik steeds meer vorm geven aan het overbrengen van belevingsgericht werken.

Toen ik IMOZ leerde kennen, realiseerde ik me meteen hoezeer onze visies aansluiten. IMOZ had het belevingsgericht werken zelfs doorgevoerd in de manier waarop de opleidingen en lesdagen vormgegeven worden.  Sinds ik bij IMOZ werk, heb ik nog meer kunnen leren over belevingsgericht werken. Het geeft me een enorme voldoening om de lessen op deze manier in te mogen vullen en hoop dat we nog lang verbonden blijven!

Naast het werk voor IMOZ ben ik consulent probleemgedrag voor het CCE, en verzorg ik cursussen en lezingen en heb ik een theatervoorstelling gemaakt bedoeld voor naasten van mensen met dementie. Die voorstelling spelen we nog steeds enkele keren per jaar.

Meer weten? Kijk eens op www.topvoordementie.nl 

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz