Als Helpende (plus), medewerker Huiskamer of bijvoorbeeld Medewerker Wonen & Welzijn is omgang met bewoners, of cliënten in de Wijk, met dementie in verschillende situaties een belangrijk onderdeel van jouw werk. Dat kan in de huiskamer zijn of tijdens alle dagelijkse dingen en/of huisbezoeken.
Deze laagdrempelige training is bedoeld voor medewerkers zonder directe zorgrelatie die veel te maken krijgen met mensen met dementie en het bijbehorende gedrag. Bewoners die zij bijvoorbeeld op de gang tegen komen of treffen in de huiskamer. Of cliënten die zij aantreffen in een thuiswonende situatie. Deze training geeft handvatten om dagelijks om te gaan met mensen met dementie en biedt houvast in de dagelijkse praktijk.
Resultaat
• Je leert meer over de belevingswereld van de bewoners en zijn/haar familie
• Je leer meer over Belevingsgericht werken
• Je krijgt inzicht hoe je staat als individu in belevingsgericht werken
• Je krijgt handvatten om concreet mee aan de slag te gaan.
Leren vanuit je eigen zorgpraktijk
IMOZ leidt niet alleen op vanuit competenties maar zoekt juist verbinding met jouw eigen zorgpraktijk. De kracht van onze opleidingen zit in de samenhang tussen theorie, praktijk (de context) en persoonlijke ontwikkeling van de medewerker.
Het gebruik van de methodische instrumenten die IMOZ ontwikkeld heeft, geven je houvast en structuur gedurende de training en blijvend in je eigen zorgpraktijk.
Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het IMOZ- certificaat ‘Belevingsgerichte omgang met dementie’.
Duur: 2-daagse training, deze training wordt Incompany gegeven
Incompany: Neem gerust contact met ons op voor een Incompany offerte of voor meer informatie via info@imoz.nl / 055-5761615.
Aantal deelnemers: minimaal 10- en maximaal 12 deelnemers
Vooropleiding: geschikt voor alle medewerkers met een indirecte zorgrelatie met de cliënt met dementie.
Diploma: IMOZ certificaat

 

* prijzen geldig voor opleidingen en trainingen die starten tot en met 31 december 2023.
Brochure
trainingen