Training Belevingsgerichte Zorg vanaf de basis
Deze training laat je kennismaken met belevingsgerichte zorg en neemt je mee in de belevingswereld van zowel de cliënten met dementie als die van jezelf én laat je ervaren hoe je belevingsgericht kunt communiceren.
Als Verzorgende, Helpende of Medewerker Wonen & Welzijn is omgang met cliënten met dementie in verschillende situaties één van de belangrijkste dingen in jouw werk. Dat kan in de huiskamer zijn, tijdens de verzorging of gewoon in alle dagelijkse dingen. Hierbij maak je elke keer weer contact en probeer je je kennis en ervaring daarop aan te laten sluiten. Dat is niet altijd even eenvoudig.
Hoe ga je om met een cliënt met dementie die onrustig is of met een cliënt die bijvoorbeeld meer aandacht van je nodig heeft dan je kunt geven? Hoe reageer je op onverwachte situaties waarbij je contact blijft houden en het welzijn en welbevinden van de cliënt als vertrekpunt blijft zien?
Om je te helpen omgaan met de veranderende belevingswereld van de cliënt met dementie heeft IMOZ de training Belevingsgerichte Zorg ontwikkeld. IMOZ biedt deze Basistraining aan met de eerste 3 Modules verdeeld over 3 (niet aaneengesloten) dagen. Elke module beslaat 1 dag van 7 uur.
In het geval van een Incompany aanvraag kan de inhoud van de training uitgebreid worden met extra modules of samengesteld worden met een ideale mix van andere modules. Wij adviseren u daar graag over.
Meer informatie over de basismodules en de uitbreidingsmodules vind je in onze Brochure Basistraining Belevingsgerichte Zorg.
Leren vanuit je eigen zorgpraktijk
In onze opleidingen en trainingen werken we met cliënten en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van de deelnemer omdat wij weten dat dit veel meer inspireert dan een bedachte cliënt uit een bedachte situatie. Jouw ervaringen en die van je medestudenten zijn het vertrekpunt en leveren nieuwe inzichten om samen te leren.
Het gebruik van de methodische instrumenten die IMOZ ontwikkeld heeft, geven je houvast en structuur gedurende de training en blijvend in je eigen zorgpraktijk.
Certificaat
Na het afronden van de drie basismodules ontvang je een certificaat ‘Specialist Belevingsgerichte Zorg’ van IMOZ. Mocht je daarnaast nog vervolgmodules afronden dan worden deze ook opgenomen in je certificaat.
Module 1: Kennismaking met belevingsgerichte zorg, belevingswereld van de zorgprofessional
Module 2: Belevingswereld van de cliënt/bewoner
Module 3: Belevingsgerichte Communicatie
Module 4: Dementie
Module 5: Omgevingszorg-omgevingsprikkels
Module 6: Samenwerken met de cliënt, familie en zorgprofessional
Module 7: Belevingsgerichte daginvulling

Deze training is ook verkort mogelijk. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen via info@imoz.nl

Duur: 2-daagse training, met 1 E-learning voorafgaand. Deze training is uit te breiden tot een 8-daagse training.
Incompany: neem gerust contact met ons op voor een Incompany offerte.
Aantal deelnemers: minimaal 10- maximaal 12 deelnemers
Vooropleiding: geschikt voor alle medewerkers met een (in)directe zorgrelatie met de cliënt met dementie.
Brochure
trainingen