Ik ben Conny Groeneveld en ik ben als trainer en coach werkzaam voor IMOZ. Eigenlijk wilde ik verloskundige worden. Misschien is het daarom dat ik me zo thuis voel bij het ‘maieutisch zorgconcept’ van Cora van der Kooij, de grondlegger van IMOZ. In het Oud Grieks was ‘maieutiek’ verloskunde. Socrates, wiens moeder vroedvrouw was, zei dat zijn werkwijze eigenlijk ook een vorm van verloskunde was. Waar de verloskunde hulp en ondersteuning biedt bij het baren van kinderen, biedt de maieutiek hulp en ondersteuning bij het in de wereld brengen van de eigen wijsheid. Door vragen te stellen en informatie te geven stelde hij mensen in staat hun eigen wijsheid geboren te laten worden. 

En dat is precies wat me zo aanspreekt in de methodiek van IMOZ. Ik ga samen met de zorgprofessionals op zoek naar hun eigen, vaak nog onbewuste, wijsheid om de eigen denk- en beleefwereld te verruimen. Dit, en de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de ouderenzorg, zet de zorgprofessional in haar kracht en daar lever ik graag een bijdrage aan.

En dat doe ik nu al ruim 10 jaar, niet alleen voor Imoz maar ook in mijn eigen bedrijf www.groeneveldcoachingentraining.nl. De laatste jaren heeft breinkennis, en in het bijzonder mindsetontwikkeling, mijn interesse. Inzichten vanuit de neurowetenschap staan centraal bij  www.groeneveldenvandiest.nl en we gebruiken ze bij leer- en verandertrajecten in organisaties en bedrijven.

Mijn roots liggen in de ouderenzorg. Destijds was ik, als activiteitenbegeleidster bij mensen met dementie, al bezig met belevingsgerichte zorg en leuk om te vertellen is dat ik toen, als deelnemer, de opleiding Validation heb gevolgd bij Imoz!  Na 21 jaar ben ik als zijinstromer in het volwassenonderwijs gaan werken. Dat ik zelf ook altijd blijf leren, concreet door echt allerlei opleidingen te volgen, zegt veel over mijn geloof dat er steeds weer iets nieuws geboren kan worden. Momenteel volg in een opleiding ‘portretschrijven’ waar ik helemaal vol van ben en weer nieuwe kanten van mezelf (en de geportretteerde) ontdek.

Ik eindig met het belangrijkste; ik ben een gelukkig mens. Ik heb twee volwassen kinderen, met hun partners, waar ik zielsveel van houd en een super lieve partner. Het zijn voor mij betekenisvolle relaties waarin, naast de liefde, ontwikkelen van eigen wijsheid centraal staat; voor een ieder. Ik hoop dat ik me lang mag blijven verwonderen. 😊

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz