Mijn naam is Hermien van Helsdingen en ik ben als adviseur werkzaam bij IMOZ.  Contact maken, in contact blijven en geïnteresseerd zijn in de ander zijn aspecten die mij kenmerken als persoon. Toen ik met IMOZ kennis maakte was dat ook precies wat mij zo aansprak. Ik werkte in die tijd als leidinggevende in de ouderenzorg en merkte dat collega’s die een opleiding bij IMOZ gevolgd hadden anders in hun vak gingen staan. Dit maakte mij nieuwsgierig. Belevingsgericht werken en het echte contact aangaan met de ander. Kijken naar wat er is en daarvan leren! De schat aan ervaringen van zorgprofessionals gebruiken.   

Als verpleegkundige startte ik mijn loopbaan in het ziekenhuis. Een prachtige tijd met veel verschillende werksituaties en vervolgopleidingen. Na verloop van tijd merkte ik dat ik meer wilde, me wilde ontwikkelen op de inhoud en minder op de technische vaardigheden. Ik ben toen de Lerarenopleiding gaan volgen en daar heb ik mijn diploma voor mogen ontvangen.  

Na 20 jaar in het ziekenhuis maakte ik de stap naar een leidinggevende rol in de ouderenzorg. Een grote stap, wat moest ik wennen, bewoners in plaats van patiënten. Ik werd onderdeel van het leven van de bewoners, ze deelden veel van dat wat hen bezig hield en ik merkte hoe veel verrijking mij dat gaf in mijn werk. Echt vanuit de aandacht voor de bewoner kunnen en mogen kijken. Wederom iets waarvan ik toen nog niet de betekenis wist maar door mijn verdieping in het gedachtengoed van IMOZ taal en woorden kreeg.  In 2018 besloot ik de switch te maken en ben ik bij IMOZ in dienst gekomen. Ik weet nog dat het voelde als een warme deken, thuis komen bij collega’s die je eigenlijk nog moest leren kennen maar vanaf het begin al vertrouwd voelde. Wat een mooie club! 

Naast mijn werk bij IMOZ werk ik als zelfstandige. Zo ben ik toezichthouder in de zorg bij 2 organisaties en heb ik gewerkt als coach, adviseur en netwerkcoördinator.  

Als vrijwilliger ben ik betrokken bij het regio bestuur van Alzheimer Nederland en bij de gemeente waar ik woon, met diverse partijen geven we een dementievriendelijke gemeente vorm. Samen werken aan de zorg voor ouderen nu en in de toekomst geeft mij veel voldoening.  

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz