Ga ‘dr maar aan staan! Achter elke deur openbaart zich een nieuwe situatie. Soms gezellig, soms spannend, soms beangstigend. Door weer en wind er altijd weer zijn voor je clienten. Dat verdient wel wat extra aandacht.

Ook steeds vaker tref je achter een deur een cliënt aan met dementie, hoe ga je daar als zorgprofessional in de Wijk nu mee om?

“Komende jaren wordt van de Wijkverzorgende verwacht dat zij om kan gaan met het sociale netwerk van de client en daar een aanvulling op is met professionele zorg. Wat zij nodig heeft is de ruimte en het vertrouwen om op basis van eigen deskundigheid en expertise met oplossing te komen is diverse situaties” Bron concept Generiek Kompas.

Ter bevordering van jouw deskundigheid, het vertrouwen en vooral je zelfvertrouwen heeft IMOZ de GVP-Wijk ontwikkeld. Opdrachten en casuïstiek is erop afgestemd dat je kennis en handvatten krijgt om belevingsgericht om te gaan met cliënten met dementie.

Items die daarbij belangrijk zijn is, naast de kennis van de verschillende ziektebeelden, ook het werken met het levensverhaal van de cliënt, het versterken van de eigenwaarde, regie en zelfredzaamheid van de cliënt, geïntegreerd werken met benaderingswijzen, het omgaan met (onbegrepen) gedrag en het sturen op de behoefte van de cliënt. De familie is als ervaringsdeskundige ook jouw partner in de zorg. Deze opleiding helpt jou om een goede samenwerking en communicatie in het netwerk te bewerkstelligen. Je leert samenwerken met disciplines/behandelaren/netwerkpartners om als team gevoed te worden waar kennis en vaardigheden ontoereikend zijn.

We bieden jou, vandaag op jouw dag, deze opleiding aan met een introductiekorting van € 250,-, kijk gerust op www.imoz.nl voor meer informatie. Deze korting is gelding gedurende de maand juni, dus neem je tijd om te onderzoeken of deze opleiding bij jou past.

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz