Mijn naam is Jeanet de Vries. Op mijn 19de, toen ik kennis maakte met de mens met dementie, las ik het boek van Cora van de Kooij. De vrijbuiter en haar gedachtengoed heeft mij nooit meer losgelaten. Het contact met de mens met dementie komt voort uit het emotionele brein, puur, zonder buitenkant en recht uit het hart. Daarin is IMOZ is voor mij de perfecte match gebleken.

Belevingsgericht werken gaat voor mij over “wie ben ik zelf in relatie tot de ander?” Waarom doe ik wat doe? Hoe maak ik contact? Waar zitten mijn eigen belemmeringen? Ik ben ervan overtuigd dat deze bewustwording een positieve bijdrage levert aan persoonlijke- en professionele ontwikkeling.

Als senior trainer/coach (met jarenlange ervaring in de zorgsector en de overheid) wil ik medewerkers in organisaties bewustmaken van hun werk- en leefstijl. Waarom doen ze wat ze doen? En zou het wellicht ook anders of beter kunnen? Ik begeleid, inspireer en motiveer. Dat doe ik op een prettig directe, maar bovenal ontspannen manier. Met als doel: het vergroten van het zelf- en omgevingsbewustzijn van medewerkers.

Ik kan snel en efficiënt afstemmen op de ander en onderliggende belemmeringen of potentie helder aan de oppervlakte brengen. Vanuit mildheid op een directe manier durf en kan ik confronteren waardoor de ander concreet stappen weet te zetten. Ik ben gericht op het halen van doelen, het oplossen van problemen en het benutten van kansen. Soms vind je in mij de provocatieve coach terug, met humor ben ik in staat de ander te laten relativeren en zichzelf vanuit een andere hoek te bezien.

Mijn achtergrond:
Mijn loopbaan is begonnen in 1982 als activiteitenbegeleidster. Bij Regina Pacis in Arnhem werkte ik destijds met mensen met dementie. Tot 2009 bekleedde ik verschillende functies in de ouderenzorg. Zo was ik onder meer actief als teamleider Welzijn en beleidsmedewerker Vrijwilligerszaken.

Ik studeerde aan de JJ-Trainersacademie in Amsterdam (gecertificeerd trainer in 2000) en aan de Academie voor Coaching (gecertificeerd in 2009). In 2001 startte ik als trainer/coach bij bureau Span in Zwolle dat met name trainingstrajecten verzorgt bij gemeenten en in het bedrijfsleven. Sindsdien verzorg ik trainingen en coaching trajecten voor diverse trainingsbureaus en vanuit Sinidito zelf.

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz