Ik ben Krista Snijders. Altijd nieuwsgierig naar anderen, wat er in hen omgaat en wat hen beweegt. Ik ben vrolijk, eerlijk en betrokken en ik probeer altijd de positieve kant van zaken te blijven zien. Ik ben naast opleider ook werkzaam als psycholoog, bij ouderenzorgorganisaties en voor het CCE. @debeleefpsycholoog

Eind 2020 ben ik bij IMOZ gestart als trainer. IMOZ staat voor verbinding van hart tot hart. Zowel op inhoud als in de beleving ademt Imoz waar ik ook in geloof: Alleen vanuit verbinding en een open hart kun je samenwerken en tot leren komen. Het gaat veel meer over de reis die mensen maken, in hun leven en opleiding, dan over niveaus en doelen en dat is iets waar ik ook vanuit mijn andere functie volledig achtersta.

De start in mijn carrière was in de psychiatrie als psychomotorisch therapeut. Daarna heb ik als psycholoog gewerkt voor de afdeling preventie in de psychiatrie. Ik gaf daarnaast trainingen in mindfulness en weerbaarheid en uiteindelijk ben ik ook trainingen in de ouderenzorg gaan geven op het gebied van belevingsgerichte zorg. Uiteindelijk ben ik ook als psycholoog in de ouderenzorg gaan werken en inmiddels ook als consulent voor het CCE als expert bij moeilijk begrepen gedrag bij mensen met dementie.

Ik geloof in het werken en leven met een open hart, het werkelijk verbinden met de ander. In alle openheid en kwetsbaarheid. Van mens tot mens. Deze verbinding hebben mensen met dementie ook nodig. Ik vind het een uitdaging om deze mensen te kunnen ondersteunen en de moeilijkheden wegnemen die ze ervaren in de wereld om hen heen. Dit doe ik als psycholoog (en CCE consulent) door de omgeving aan te passen. Zowel de letterlijke omgeving (indeling van de ruimte, kleuren ed), maar ook door zorgpersoneel mee te nemen in hun benadering en omgang. Door dit ook als trainer over te dragen in de groep, vergroot ik mijn impact: al die zorgmedewerkers van al die verschillende organisaties nemen weer een stukje openheid en kwetsbaarheid mee in hun organisatie. Ik geloof dat als we elkaar blijven inspireren met kwetsbaarheid en werkelijk contact, de wereld een stukje mooier mag worden.

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz