Soms komen we tijdens een gesprek met een zorgorganisatie tot de ontdekking dat er een diepere scholingsbehoefte ligt waar reguliere trainingen niet op aansluiten. In dat geval ontwikkelt IMOZ samen met de organisatie een maatwerk training of coaching.

Zo ook voor zorgorganisatie Sint Jozef Wonen en Zorg. In 2021 mocht IMOZ samenwerken met Sint Jozef om haar Verpleegkundigen verdergaand te ontwikkelen om de persoonsgerichte zorg voor haar bewoners waar te maken en dagelijks vorm en inhoud te geven. Vanuit een zeer vooruitstrevende visie en kijk op het primaire zorgproces belegd Sint Jozef de kwaliteit van zorg voor de bewoners bij de functie en rol van de verpleegkundige. Samen met IMOZ ontstond het maatwerk traject Persoonlijk Leiderschap voor Verpleegkundigen. De verpleegkundigen hebben hun trainingen vorig jaar allemaal succesvol afgerond.

Na de zomer mochten wij een training ontwikkelen die aandacht besteedt aan de overgang van ‘zorg denken’ naar ‘welzijnsdenken’ binnen de teams Verzorgenden. Een focus op groei en ontwikkeling, zowel persoonlijk als binnen een team van de organisatie. Zo ontstond de maatwerktraining ‘Persoonlijk Leiderschap voor Verzorgenden’

Vorig jaar zomer starten in totaal 30 medewerkers (VIG), verdeeld over 3 groepen, onder begeleiding van Conny Groenveld met hun proces van groei en ontwikkeling.

Functiekaders werden hierbij duidelijker, samenwerking gestimuleerd en persoonlijke kwaliteiten zijn zichtbaar geworden.

Met trots kunnen we zeggen dat maandag de eerste groep Verzorgenden de training succesvol heeft afgerond! In februari en Maart ronden de laatste groepen groeibriljantjes hun traject af.  

Wij danken alle betrokkenen voor deze inspirerende samenwerking.

Misschien vind je dit ook leuk

IMOZ groeit!
Maatwerk voor Magentazorg
Belevingsconcert

Imoz