Mijn naam is Margret Hintze, van Hintze Communicatie. Na een loopbaan in diverse ziekenhuizen en het bedrijfsleven heb ik in 2001 mijn bedrijf opgericht en ben sindsdien gespecialiseerd als gecertificeerde trainer en coach in de ouderenzorg. 

Door mijn nieuwsgierigheid naar het menselijk gedrag ben ik mij gaan verdiepen in de psychologie door middel van intensieve studie psychoanalyse en psychotherapie. Ik heb daarvoor opleidingen gevolgd bij Phoenix Opleidingen in Utrecht (o.a. professionele communicatie, NLP, transactionele analyse, systemisch werken/familieopstellingen en relatietherapie).

Omdat de wensen en behoeften van de ouder wordende mens wat mij betreft centraal staan in de ouderenzorg, heb ik mij bekwaamd in de omgevingsgerichte zorg bij mensen met dementie bij Dr. Anneke van der Plaats.

In 2017 ben ik in contact gekomen met IMOZ. Hier vond ik het puzzelstukje wat nog ontbrak in mijn visie op de ouderenzorg, namelijk het belevingsgericht werken. Een holistische benadering die benadrukt dat de mens in zijn omgeving de laatste fase van het leven met behoud van de kwaliteit van zijn leven door kan brengen. Versterken van de eigenwaarde en een respectvolle bejegening zijn hier onderdeel van.

Dat heeft ook behoorlijk invloed gehad op mijn persoonlijk leven. Ik ben milder geworden in mijn oordeel, heb meer begrip voor de ander en kan zo in mijn coaching trajecten veel meer inspelen op de onderliggende drijfveren.

Mijn trainingen zijn helder en persoonlijk. Met een oprechte en open benadering worden mijn deelnemers geraakt, maar ook geconfronteerd. Deskundigheid, betrokkenheid, empathie en humor zijn kernwoorden die voor mij grote waarde hebben. Hierbij is veiligheid in de groep zeer belangrijk.

Ik ben gespecialiseerd in uiteenlopende trainingen in de ouderenzorg, mijn kernpunten zijn dementie, belevingsgerichte en palliatieve zorg.

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz