Ik ben Marlies Eiland en sinds 2018 werkzaam bij IMOZ op het Servicebureau als Opleidingscoördinator. Toen ik bij IMOZ begon voelde dit als een warme deken.

Als een spin in het web zorg ik voor de coördinatie van de opleidingen en trainingen voor de Zorgorganisaties, deelnemers, onze trainers en niet te vergeten collega’s van kantoor. Belevingsgericht werken richting verschillende kanten is een dienstverlening wat mij goed ligt. Ontzorgen, oplossingsgericht en positief zijn woorden die ik van verschillende kanten heb mogen ontvangen als mijn positieve eigenschappen. Daar wordt ik heel blij van!

Na 28 jaar bij de ING Groot Zakelijk te hebben gewerkt, viel voor mij na 6 reorganisaties het doek. Een heftige tijd waarin ik veel geleerd heb en ondanks alles kijk ik positief terug op deze tijd. Het gezegde waar er één deur dichtgaat er andere deuren openen kan ik inmiddels beamen. Zo heb ik naast mijn baan bij IMOZ ook van mijn hobby mijn werk kunnen maken in de paardenwereld.

Inmiddels ben ik gediplomeerd instructeur voor de paarden in de freestyle technieken, rij-instructeur en revalidatie instructeur. Verder ben ik docent aan de Freestyle Academie van Emiel Voest waar ik de instructeursopleidingen geef. Als klein meisje heb ik het paardenvirus van mijn ouders meegekregen. Al jong kreeg ik mee dat het welzijn en houden van paarden veel aandacht en liefde vraagt. In eerste instantie lijken de paardenwereld en belevingsgericht werken heel verschillend te zijn, maar toch zit hier veel overlap in. Zo is het heel belangrijk hoé je communiceert met het paard en de leerling en als het paard een onverwachte reactie geeft vraag ik de leerling ‘de vraag anders te stellen’. Het is prachtig te zien hoe paard en mens dan met elkaar kunnen synchroniseren en die verbinding vind je ook terug in de opleidingen van IMOZ.

Met veel plezier werk ik in beide werelden en ik hoop dit nog lang te mogen doen.

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz