Mijn naam is Petra Reinstra en ik ben sinds 2006 bij IMOZ betrokken. Het werk dat ik doe kan ik omschrijven als: met een mooie club gelijkgestemde mensen, betekenisvolle dingen doen om de zorg voor kwetsbare mensen te bestendigen en/of te verbeteren en een bijdrage te leveren aan het vakmanschap van de zorgprofessionals. Wie zou daar niet blij van worden!

In 2006 werd ik opgeleid door de goeroe zelf, Cora van der Kooij. Dat was bijzonder, ik heb het gedachtengoed tot op elke vezel doorgeworsteld en doorleeft. Bij mijn toenmalige werkgever was ik actief in het project belevingsgerichte zorg, de hele organisatie ging vanuit het gedachtengoed werken. Er werd in die tijd taakgericht gewerkt en hiërarchisch georganiseerd, we navigeerden op onbekend terrein en dat was spannend en uitdagend. Collega’s dachten soms dat we ‘van Mars’ kwamen en dat belevingsgerichte zorg onmogelijk was. Wat ik in 2006 nog niet wist was dat Belevingsgerichte zorg in 2023 actueler zou zijn dan ooit, momenteel vaak onder de naam Persoonsgerichte zorg.

Het gedachtegoed van IMOZ draait om het vakmanschap van de zorgprofessional. Als piepjonge leidinggevende had ik deze focus al. De vakinhoudelijke ontwikkeling en het organiseren vanuit het vakmanschap van de zorgprofessional is de rode draad geworden in mijn carrière. Het belevingsgerichte gedachtengoed heeft ook mijn persoonlijke leven beïnvloed. De manier van kijken waarmee je als het ware ‘achter het gedrag’ van mensen kijkt, waarbij je de behoefte van de ander onderzoekt en afstemt op die behoefte maakt me mild en helpt me in het loslaten van mijn oordeel.

Ik heb naast mijn dienstverband bij IMOZ een eigen bedrijf genaamd LPcoaching en heb verschillende opdrachtgevers. Momenteel werk ik als primair procescoach voor Waardigheid en Trots op locatie en ben ik ook betrokken bij het nieuwe programma Waardigheid en Trots voor de toekomst. Ook ben ik werkzaam bij het CCE als consulent waarbij ik op locatie kom als er onbegrepen en moeilijk hanteerbaar gedrag is. Mooi om vanuit deze verschillende invalshoeken, die elkaar aanvullen en versterken, mijn bijdrage te mogen leveren in de ouderenzorg.

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz