Sinds vorig jaar is de wet "Zeggenschap in de zorg" van kracht. Deze wet realiseert dat zorgprofessionals invloed kunnen uitoefenen op het beleid en de besluitvorming van een zorgorganisatie, wanneer dat van belang is voor het verlenen van goede zorg. Toch is het niet altijd makkelijk om je uit te spreken over bepaalde zaken. Daarin is het is fijn om vaardigheden te ontwikkelen waardoor je als zorgprofessional goed kunt praten met de organisatie. Zo kun je samen met je collega’s nadenken over hoe de zorg beter kan en een positieve invloed hebben op de regels van de organisatie.

Om zorgorganisaties te kunnen ondersteunen bij dit proces heeft IMOZ de training Zeggenschap in de zorg ontwikkeld. In deze training komen zorgprofessionals van een organisatie één dag bij elkaar in groepen van 12 personen om te leren hoe je breinvriendelijk kunt communiceren en hoe je dit toepast in de 3 fasen van zeggenschap: Uitspreken, Bespreken en Aanspreken.

Deze training wordt op 9 april 2024 in Voorst (Apeldoorn) gehouden voor Open Inschrijving. Aanmelden kan via https://imoz.cartaonline.nl/aanbod/inschrijven/cl236/trainingen.

Voor een Incompany offerte kunt u contact met ons opnemen via info@imoz.nl / 055-5761615.

Zeggenschap in de zorg draagt bij aan de kwaliteit, continuïteit en complexiteit van de zorg. Een goede reden om zorgprofessionals te ondersteunen bij dit proces. Meer informatie over deze training vind je via Training zeggenschap in de zorg - IMOZ

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz