Sinds de invoering van de wet "Zeggenschap in de zorg" vorig jaar, is er een belangrijke stap gezet in het creëren van ruimte voor zorgprofessionals om invloed uit te oefenen op het beleid en de besluitvorming binnen zorgorganisaties. Deze wet bepaalt dat zorgorganisaties verplicht zijn om zorgprofessionals de kans te geven om mee te beslissen over zaken die van essentieel belang zijn voor het verlenen van goede zorg. Dit omvat onder meer de ontwikkeling en inhoud van beroepen in de zorg.

Waarom de training "Zeggenschap in de zorg" volgen?

Het is echter niet altijd eenvoudig om je stem te laten horen binnen een zorgorganisatie. Daarom is het waardevol om als zorgprofessional te beschikken over de juiste vaardigheden om effectief te kunnen communiceren met de organisatie. Deze vaardigheden stellen je in staat om samen met collega's na te denken over manieren waarop de zorg verbeterd kan worden en om een positieve invloed uit te oefenen op de beleidsregels van de organisatie.

Om zorgorganisaties te ondersteunen bij het bevorderen van zeggenschap onder zorgprofessionals, heeft IMOZ de training Zeggenschap in de Zorg ontwikkeld. Tijdens deze training komen zorgprofessionals van verschillende organisaties samen voor een dag, verdeeld in groepen van 12 personen, om te leren hoe je breinvriendelijk kunt communiceren en hoe dit toegepast kan worden in de drie fasen van zeggenschap: Uitspreken, Bespreken en Aanspreken.

Schrijf je nu in!

De training Zeggenschap in de Zorg wordt gehouden op 9 april 2024 in Voorst (Apeldoorn) en is een open Inschrijving. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link.

Voor een Incompany offerte op maat kunt u contact met ons opnemen via info@imoz.nl / 055-5761615.

Wat zijn de voordelen van de training?

Het bevorderen van zeggenschap in de zorg draagt bij aan de kwaliteit, continuïteit en complexiteit van de zorgverlening. Dit vormt een sterke motivatie om zorgprofessionals te ondersteunen bij dit belangrijke proces. Meer informatie over deze training is te vinden via Training Zeggenschap in de Zorg - IMOZ.

Naast het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden, zijn er ook specifieke kwaliteiten en competenties die essentieel zijn voor zorgprofessionals. Zo is het belangrijk om als zorg verlenende te beschikken over empathie, communicatieve vaardigheden, stressbestendigheid, flexibiliteit en oog voor detail. Deze eigenschappen dragen bij aan een effectieve en empathische zorgverlening, waarbij de behoeften van cliënten centraal staan.

Misschien vind je dit ook leuk

Betekenisvol samenwerken bij Leefgoed de Wildbaan.
Interactieve workshop voor vrijwilligers
Interactieve workshop mensgerichte zorg
Open inschrijving GVP & GVS Zwolle

Imoz